Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/e/3/2/roby.be/httpd.www/site/libraries/cms/application/cms.php on line 460 Historiek

Roby nv werd in 1976 opgericht door André Robesyn en Nelly DenDooven. In het prille begin was Roby nv nog erg klein. Ze beperkten zich tot het verhandelen van voedingsmiddelen en hadden slechts één personeelslid in dienst. Naarmate de tijd vorderde kochten ze gronden bij en breidden zo de winkel uit. Ze beperkten zich niet langer tot enkel het verkopen van voedingsmiddelen maar verkochten ook non-food artikelen.

In 1984 werd een parking aangelegd voor de klanten. Uiteindelijk kwam het bedrijf in 1988 in handen van Giovanni Robesyn, de zoon des huizes, en diens echtgenote Ida Helin. Zij besloten uiteindelijk om een opsplitsing te maken tussen de drankensector en de voedingssector. Hiervoor bouwden ze in 1989 de Drinkshop, die toen en nu nog steeds een groot assortiment aan alcoholische en niet-alcoholische dranken aanbiedt.Roby nv behoort tot de distributiesector en is lid van de aankoopgroepering ALVO. Er zijn ongeveer 80 zelfstandige handelaars bij de groepering aangesloten. Zelfstandige ondernemers die zich bij Alvo aansluiten kunnen zo genieten van betere condities bij de leveranciers voor de aankoop van hun producten. 


Roby nv is als familiezaak begonnen maar is uitgegroeid tot een warenhuis die door een uitstekende ligging in de Barakken te Menen een groot aantal Belgische maar ook Franse klanten lokt.